emmawelinder

Alla inlägg under september 2015

Av Emma Welinder - 19 september 2015 11:52


Hej! Nu har jag kommit tillbaka från min morgonpromenad och duschat. Skönt att få träningen gjord direkt!
Igår hade vi som sagt Anette och Alfred över på middag och vi gick all in på en trerätters, varför inte liksom ;-) Det var skönt på så sätt att allt det vi gjorde kan göras dagen innan så man kan själv välja hur man vill lägga upp det.

Till förrätt hade vi gubbröra på rostade mackor:
Créme fraiche, ca 1 dl
Rödlök, 1 st
Gravad lax, 100 g
Ägg, 2 st
Peppar


Till huvudrätt hade Chrille gjort en gryta med kött och grönsaker som ska långkokas. Till det hade vi ris, stekt potatis och brysselkål. En väldigt höstig rätt:-)


Till efterrätt hade jag gjort choklad- och lakritspannacotta med hallon. Det är min absoluta favoritdessert, rolig att bjuda på också.
Till lakritsdelen:
2 dl grädde
2 msk socker
0,4 gelatinblad
Ca 16 st turkisk peppar
(4 pers)
Lägg gelatinen i kallt vatten 10 min. Koka grädde och socker. Krossa turkisk peppar i mortel. Blanda allt i kastrullen och ställ i kylen minst 3 h. Jag gjorde den på kvällen och ställde den över natten.

Till chokladen:
2 dl grädde
2 msk socker
0,4 gelatinblad
100 g marabou mjölkchoklad
Gör likadant som för lakritsen. Häll chokladen ovanpå lakritsen och ställ i kylen. Till servering tinar jag frysta hallon och kokar upp tillsammans med lite florsocker!


Sen är maten klar!

Hade på mig en höstig klänning från HM

Av Emma Welinder - 19 september 2015 00:41


Hej! Det blev en väldigt sen, eller rättare sagt tidig, uppdatering. Har haft fullt upp med att plugga idag och fixa o dona inför kvällen då Chrille syster och hennes fästman kom på middag. Tänkte visa vad vi lagade i nästa inlägg :-)
Men just nu består mina dagar av att försöka hinna läsa och sammanfatta så mycket det bara går. Det är en sådan grej som alltid tar längre tid än vad man tror och man ligger alltid lite efter... Får göra ett ryck imorgon!

Men har i alla fall haft en supertrevlig fredagskväll! Hoppas ni haft det med!

En söt liten kanin från morgonpromenaden :-) Kryllar av dem här!

Av Emma Welinder - 17 september 2015 11:40


Hej på er! Helt ledig idag med eftersom jag läser själv hemma. Väldigt skönt att kunna lägga upp dagen som man vill.
I somras när jag tränade hade jag ingen struktur på vad jag tränade vilken dag. Jag vaknade och kände efter vad jag kände för just den dagen. Blev i 9 av 10 fall någon sorts fettförbränning. Jag gick ner bra på det men kände att jag nu till hösten ville lägga till styrka två dagar i veckan så har kört det i 3 v nu. Jag har inte gått ner utan istället gått upp 0,4 kg vilket känns lite sådär. Antagligen har jag ju gått upp för att jag har ökat i muskelmassa men känner att jag vill fortsätta att gå ner så tänkte ta bort ett styrkepass. Tror nästan att jag går tillbaka till så jag gjorde i somras. Tar det vecka för vecka. Nu tänkte jag prova att gå en morgonpromenad innan frukost tors-mån för det gick jag ner mycket på när jag gjorde det i somras, så får jag se hur det blir denna veckan.
Tycker det är så svårt att veta hur man ska göra. Det är dumt att stirra sig blind på vågen, speciellt när man styrketränar, samtidigt som det ger ett konkret resultat. Vill ju först och främst förbränna fett och inte bygga muskler så fokuserar på det ett tag till.

Nu ska jag sätta mig och läsa. Hoppas ni får en härlig dag!

Av Emma Welinder - 16 september 2015 11:27


Godförmiddag! Idag är jag helt ledig från skolan så tog en skön sovmorgon. Dock har jag sovmorgon både torsdag och fredag också för tänkte inte gå till skolan mer denna veckan. I materialkemin har vi inte fler föreläsningar denna veckan men vi har en i kemitekniska processer imorgon, men alltså dom föreläsningarna är så dåliga! Han bara står och maler fakta i två timmar vilket gör det omöjligt att komma ihåg något. Dom två senaste gångerna har jag tagit med mig kursboken och tänkte att jag skulle stryka under i den när han går igenom vilket visade sig vara helt omöjligt. Han har ingen struktur, hoppas fram och tillbaka och vissa saker hittar jag inte. Lagom frustrerande så efter föreläsningen gick jag fram och frågade var jag hittade avsnittet om etylenbenzen var på han tittar i boken och säger att det står i kapitel 10. Då frågar jag varför han går igenom saker i kap 10 när det i deras planering som dom skrivit ut till oss står att vi ska gå igenom kap 4, 6 och 11 idag varpå han säger "Oj ja då får jag ändra det i planeringen". Men, när jag kommer hem och tittar igenom planeringen så ser jag att där står "Chapter 10: Excluded". Kapitel 10 ska inte ens ingå i kursen! Då får man lite smått bryt. Skickade ett mail till honom där jag (på ett snällt och vänligt sätt) frågade vad fan han håller på med. Sånt blir jag så trött på, så tänker inte gå på hans föreläsningar mer, vilket halva klassen inte längre gör, och läsa in kursen själv.
Så tänkte börja om från början nu och läsa i boken. Läser jag från och med idag och hela helgen så hinner jag nog läsa allt vi gått igenom hittills så att jag ligger i fas. Sen istället för att gå på föreläsningarna så läser jag hemma i lugn och ro så hoppas jag att det löser sig.

Det var det jag hade att säga :P
Ha en bra onsdag!

Av Emma Welinder - 14 september 2015 18:48


Hejsan! Då var måndagen snart gjord. Bara kvällen kvar och den är ju inte särskilt jobbig. Slutade vid tolv och stack direkt till gymmet. Måndagar och fredagar är det stryka på schemat. Det tar ju längst tid, ca 1,5 h, så vill göra det dom dagarna jag har mest tid så man inte känner sig stressad. Väl hemma blev det lite plugg, en promenad och nu har vi precis ätit middag och tittar på när Moberg lagar pasta med pesto.
Fick reda på att jag även klarade min andra omtenta jag skrev i augusti. SÅ skönt!!! Nu har jag inget efter mig:D

Ha en skön kväll!

Av Emma Welinder - 13 september 2015 20:11


Gokväll! Söndag kväll och dags att klämma ur det sista av helgen.
Något jag planerade att göra under sommaren var att rensa i våra skafferilådor. Det blev inte av men inatt så drömde jag att jag gjorde det och hade en så härlig känsla när jag vaknade, så det gjorde att jag kände för att göra det idag! Såå skönt, ordning och reda ;-)

Innan:

Efter:

Innan:

Efter:


Ikväll blev det pannkakor till middag. Båda var rörande överens!
Tända ljus, mysbelysning, pannkakor och Johan Falk får avsluta denna helgen!

Av Emma Welinder - 13 september 2015 12:29


Hej på er! Riktigt söndagsväder är det idag. Regn och blåst. Trotsade det och gick ut på en timmes promenad när jag vaknat. Så nu är det väldigt skönt att efter en lång varm dusch hoppa i mjukiskläderna och stanna inne. Har lite plugg jag måste ta tag i så tänkte göra det nu direkt. Sen blir det att dona lite här hemma, slappa i soffan och laga pannkakor:-)
Igår var vi på släktkalas i Hofterup hos chrilles syster som har fyllt år. God mat och full fart!

Hoppas ni också får en härlig slappesöndag!

Av Emma Welinder - 12 september 2015 15:18


Idag fyller min fina mamma år! Vi har ju redan firar henne för två veckor sen men tyckte det kunde vara mysigt att äta lite frukost tillsammans så vi plingade på kl nio imorse med bullar ;-)
Efter frukosten så började vi prata lite bröllop och det slutade med att jag provade mammas brudklänning hon hade när hon gifte sig!
Nu ska vi snart iväg och fira chrilles syster som har kalas ikväll. Ska vi kul att träffa alla.
Hoppas ni får en bra lördag!

<3

Presentation


Välkommen till min blogg!
Emma heter jag och är 23 år. Jag bor i Lund tillsammans med min fästman där jag studerar på LTH till Civilingenjör i kemi. Mina intressen är att träna, baka, shoppa, fotografera och såklart umgås med mina vänner och familj!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards