Direktlänk till inlägg 19 september 2015
Hej! Nu har jag kommit tillbaka från min morgonpromenad och duschat. Skönt att få träningen gjord direkt!
Igår hade vi som sagt Anette och Alfred över på middag och vi gick all in på en trerätters, varför inte liksom ;-) Det var skönt på så sätt att allt det vi gjorde kan göras dagen innan så man kan själv välja hur man vill lägga upp det.
Till förrätt hade vi gubbröra på rostade mackor:
Créme fraiche, ca 1 dl
Rödlök, 1 st
Gravad lax, 100 g
Ägg, 2 st
Peppar
Till huvudrätt hade Chrille gjort en gryta med kött och grönsaker som ska långkokas. Till det hade vi ris, stekt potatis och brysselkål. En väldigt höstig rätt:-)
Till efterrätt hade jag gjort choklad- och lakritspannacotta med hallon. Det är min absoluta favoritdessert, rolig att bjuda på också.
Till lakritsdelen:
2 dl grädde
2 msk socker
0,4 gelatinblad
Ca 16 st turkisk peppar
(4 pers)
Lägg gelatinen i kallt vatten 10 min. Koka grädde och socker. Krossa turkisk peppar i mortel. Blanda allt i kastrullen och ställ i kylen minst 3 h. Jag gjorde den på kvällen och ställde den över natten.
Till chokladen:
2 dl grädde
2 msk socker
0,4 gelatinblad
100 g marabou mjölkchoklad
Gör likadant som för lakritsen. Häll chokladen ovanpå lakritsen och ställ i kylen. Till servering tinar jag frysta hallon och kokar upp tillsammans med lite florsocker!
Sen är maten klar!
Hade på mig en höstig klänning från HM
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 | |||||||
|