emmawelinder

Alla inlägg under september 2014

Av Emma Welinder - 11 september 2014 23:07


Hejsan!
Idag var det skola som vanligt! Vi har fått ett väldigt bra schema denna läsperioden. Slutar ofta kl 12 och ungefär varannan fredag är vi lediga. Det ser så bra ut när man tittar på schemat men har nu förstått att så är det ju inte, såklart. Förutom den schemalagda tiden i skolan så efter varje lab (då vi slutar kl 19) så ska en labrapport lämnas in. Labrapporten vi skrivit denna veckan tog oss 9h! Utöver det så har vi ett projekt som ska in om 4v som tydligen skulle vara jäkligt svår och som ska göras i matlab, ett datorprogram som jag fattar noll om :P Utöver det så har vi ca 8 övningsuppgifter i mat.stat per övning som är 2h, en uppgift tar i genomsnitt 1h, vilket med två övningar i veckan gör att ytterligare 12h i veckan måste läggas på att få alla dom gjorda.
Utöver detta vill man ju träna, umgås med vänner o familj, ha egentid och fr.a ha tid med Chrille! Inte meningen att låta bitter, men man blir ju alldeles utmattad innan man ens har börjat!

Men men, fick räknat en del uppgifter idag när jag kom hem och det gick faktiskt ganska bra så det är ju positivt. Stack o tränade ett styrkepass på Gerda vilket var skönt! Fick maten serverad när jag kom hem (världens bästa fästman) och nu sitter jag på Tetra Pak och har påbörjat nattskiftet 22-06 så blir gött att tjäna lite extrapengar. Är ju "ledig" imorgon så det tajmade perfekt!

Hoppas ni har haft en lugnare vecka än mig:-)

Av Emma Welinder - 10 september 2014 22:19


Gokväll!
Idag blev det skola mellan 8-17. Slutade egentligen kl tolv men vi hann inte med att skriva klart vår labrapport igår så vi fick fortsätta idag. Kommer nog ha lagt sammanlagt 9 h på denna rapport, en hel arbetsdag utöver vårt fasta schema. Galet!

När vi blev klara så åkte jag hem och tog en macka och bytade om till träningskläder och mötte upp Johanna på st hans backar där vi först joggade en liten runda, sen sprang upp för en brant backe 10 ggr! Stackars ben. Sen joggade vi några kilometer på slutet. Höll ganska bra tempo i slutet på den sista rundan så var helt slut när jag kom hem! Träningsvärken börjar krypa fram så smått känner jag nu!

Ikväll blev det panerad fisk till middag, och sedan mys i soffan framför en Beck-film. Längesen nu:-)

Nu ska jag "försöka" sova, kommer nog inte bli något problem;-)
Natti natti!

Av Emma Welinder - 9 september 2014 18:45


Gokväll! Igår fanns det verkligen ingen tid att blogga tyvärr. Slutade skolan halv sju eftersom vi hade lab, hem o äta, byta om och cykla till Gerda där jag sprang 40 min på löpbandet sen körde ryggövningar. Har ju problem med min rygg och tycker det har blivit värre nu så började på allvar igår att ta tag i det så nu ska jag träna den 3 ggr i veckan så får jag hoppas på att det blir bra:-)
När jag kom hem blev det en skön dusch sen pratade jag med Chrille. När han jobbar natt ringer han alltid på kvällen:-)

Idag slutade vi egentligen kl 12 men vi va tvungna att skriva labrapport så va inte hemma förrän halv fem. Segt, och vi hann inte ens klart...

Hörde på nyheterna imorse att alliansen hade knappat in lite på de rödgröna! Såg även att F! hade "förstört" andra partiers valaffischer genom att sätta glasögon på personerna på affischerna. Sjukt omoget! I en demokrati har alla rätt att få framföra sina åsikter utan att dom ska förstöras eller saboteras.
Tycker även det är lite intressant att danska och finska journalister granskar vårt kommande val och det dom tittar mest på är SD:s utveckling och dom hade reagerat starkt på Reinfeldts uttalande om att vi skulle öppna våra hjärtan för nu skulle vi ta in mer asylsökande än vad som var planerat/budgeterat. Detta skulle enligt dom vara politiskt självmord i Danmark och Finland.

Nu har vi precis ätit och det blir nog en tidig kväll ikväll för min del!
Ha en fin tisdagskväll!

Väldigt förtjust i mina nya rosor :-)

Av Emma Welinder - 7 september 2014 16:40


Hej!
Åh, denna dagen...
Började med att vi veckohandla och köpte present. Sen va jag tvungen att plugga lite hemma först och sen köra till skolan och förbereda labben till imorgon. Surt! Sen snabbt hem och duscha o fixa sig och nu sitter vi i bilen påväg till lite 50 års-firande :-) Inte en lugn söndag direkt men så blir det ibland! Blir säkert trevligt ikväll med massa god mat!

Hoppas ni haft en bra helg!

Av Emma Welinder - 7 september 2014 10:42


Godmorgon! Igår åkte vi som sagt ut och solade lite och doppade oss i det kalla (!) vattnet. Men man känner verkligen nu att man är klar med det, va inte samma känsla som innan. Men men, det va skönt att ligga och slappa lite:-)

Idag måste jag tyvärr åka till skolan en liten stund. Vi bytade lab med en annan grupp till imorgon och tänkte inte på att vi inte hade tid att göra labförberedelserna innan så vi fick klämma in det idag. Inte så kul...

Ikväll blir det 50 års-kalas så det ska bli kul! Ha en fin söndag!

Av Emma Welinder - 6 september 2014 12:34


Imorse gick vi ner i stan och åt frukost! Skulle kika på present till min morbrors fru som ska ha 50 års-kalas imorgon så vi passade på att ta lite frukost också:-) Nu är vi faktiskt påväg ut till stranden! Varmt väder och inget planerar på dagen, varför sitta i soffan när man kan sitta på stranden?!

Ikväll väntas kalas för chrilles syster, ska bli trevligt!

Hoppas ni får en fin lördag

???

Av Emma Welinder - 4 september 2014 17:57


Hej! Ja en massa frågetecken är vad min hjärna kommer ut med från föreläsningarna :P Det är alltid samma visa, man går i skolan i 7 veckor, fattar inte mycket men man räknar ändå, utan att riktigt fatta, tentan närmar sig, man sätter sig o tentapluggar och ca 2-3 dagar innan tentan trillar poletten ner och man har precis snubblat över mållinjen igen :P Men, det brukar ju gå bra tillslut!

Nu blir det ugnsbakad falukorv med mos, sen ska jag iväg och träna TRX! Lääängesen nu så får se hur detta går:-)

Ha en bra kväll kära ni!

Mat.stat

My life ;P

Av Emma Welinder - 3 september 2014 20:49


Hej!
Även denna dagen har bjudit på strålande sol:-) Blev sovmorgon imorse till 10.15 idag då vi hade mat.stat och på eftermiddagen blev det kemi. Så va hemma strax efter kl tre idag och slank snabbt ner i soffan! Kände att det behövdes en lugn oplanerad eftermiddag! Hade 3 inspelade avsnitt utan The bachelor så dom har jag tittat på.
Nu vid sjutiden så finns inte så mycket på burken så passade på att rensa lite bland dom inspelade avsnitten på dvd:n och hittade då prinsessan Madeleines bröllop som jag hade spelat in! Kunde inte låta bli att titta på det (igen)! Älskar bröllop! Vet inte riktigt vad det är som gör det. Längtar ju otroligt mycket tills den dagen jag och Chrille ska gifts oss, speciellt nu när vi har bestämt att vi ska gifta oss med varandra och därmed förlovat oss <3 Först va jag bestämd med att förlovningen ska vara hyfsat nära inpå bröllopet, max 2 år innan fick han fria ;-) Men när man sen känner att det är vi två, vi ska gifta oss, vi vet det redan nu, då kan man ju faktiskt förlova sig också för det är ju det en förlovning säger :-) Så så blev det!! Finns ingen bättre känsla än att vara förlovad med den man älskar mest på denna jord!


Hoppas ni har en skön onsdagskväll!

Presentation


Välkommen till min blogg!
Emma heter jag och är 23 år. Jag bor i Lund tillsammans med min fästman där jag studerar på LTH till Civilingenjör i kemi. Mina intressen är att träna, baka, shoppa, fotografera och såklart umgås med mina vänner och familj!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards